Οι πρίγκιπες του Μονακό σκόρπισαν τη Λιλ (4-0), αντικαθιστούν τους βασιλιάδες της Παρισιού και κάθονται στο θρόνο της Γαλλίας μετά από 17 χρόνια.

Ήταν το πεπρωμένο της ομάδας του πριγκιπάτου να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2000 και να σπάσει την τετραετή πρωτοκαθεδρία των Παριζιάνων έχοντας μάλιστα τη 2η καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη (πίσω από Μπάρτσα) με 102 γκολ. Η Μονακό είναι στο +3 με αγώνα λιγότερο, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε τυπικά.

Βλέπετε οι Γάλλοι έχουν θέσει ως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας τη συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα αποτελέσματα στους μεταξύ αγώνες. Άρα λοιπόν σύμφωνα με τις πιθανότητες, αν η ομάδα του Πριγκιπάτου κάνει 2/2 ήττες και η Παρί νικήσει 15-0 την Καέν σε μια εβδομάδα, θα πάρει αυτή το πρωτάθλημα… Η Μονακό πάντως  έσπευσε να αυτοανακηρυχθεί πρωταθλήτρια μέσω facebook.

Το χθεσινό ματς δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Εμπαπέ αυτή τη φορά δε σκόραρε αλλά δημιούργησε για το «δάσκαλό» του το Φαλκάο που έβαλε δυο. Το ίδιο ισχύει και για την Παρί που έκανε σκόνη τη Σέντ Ετιέν (0-5) με Καβάνι, Λούκας και Ντράξλερ. Ο τίτλος φέτος κρίθηκε στα ντέρμπι. Η Παρί έφερε δυο ισοπαλίες εντός με Μονακό και Νις ενώ έχασε και τα δυο εκτός έδρας με 3-1. Με αντίστροφα αποτελέσματα θα ήταν 1η. Γενικώς 5 ισοπαλίες εντός είναι πολλές για την Παρί.

Ο Καβάνι έφτασε τα 35 γκολ και δικαίωσε αυτούς που τον έχριζαν διάδοχο του Ίμπρα. Και πάλι όμως θα ακούει για ένα χρόνο πως με το που έφυγε ο Σουηδός η Παρί έχασε τα πρωτεία. Στις 27/5 η Παρί παίζει στον τελικό κυπέλλου με την Ανζέ και θέλει να τελειώσει τη σεζόν με το νταμπλ (Λιγκ Καπ + κύπελλο) έχοντας νικήσει με 9-1 συνολικά τη Μονακό σε δυο παιχνίδια εκεί.

O Ζαρντίμ πήρε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς για πρώτη φορά. Γεμάτος ειρωνεία δήλωσε : «Επρεπε να μου δώσουν το βραβείο του καλύτερου Πορτογάλου μασόνου στη Γαλλία». Κατηγόρησε δηλαδή εμμέσως την ομοσπονδία πως δρα με σοβινιστικά κριτήρια, απονέμοντας τα βραβεία συνεχώς στο Λοράν Μπλαν τα προηγούμενα χρόνια παρότι έπαιρνε τα πρωταθλήματα με πενταπλάσιο budget κάθε φορά.

Δείτε όλα τα γκολ της αγωνιστικής ξεκινώντας από τους πρωτοπόρους:

 

Βαθμολογία: * με αγώνα λιγότερο

  1. ΜΟΝΑΚΟ 89 *
  2. ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 86
  3. ΝΙΣ 77
  4. ΛΙΟΝ 66
  5. ΜΑΡΣΕΙΓ 59
  6. ΜΠΟΡΝΤΟ 58