Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής, πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για τη δεύτερη 48ωρη άδεια που εξασφάλισε. Θα πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό στις 09:00 το πρωί της Κυριακής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε και χαιρέτησε λιγοστούς φίλους που είχαν βρεθεί έξω από τις φυλακές. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο γιος του, ενώ η γυναίκα του κάθησε στο πίσω κάθισμα.

Όταν ρωτήθηκε: Είναι καλύτερη η δεύτερη φορά από δημοσιογράφο απλώς χαμογέλασε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Έξω από τις φυλακές εκτός από ελληνικά ήταν και κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, σε δηλώσεις της μετά την έξοδο του Δ.Κουφοντίνα από τις φυλακές, είπε: «είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι, ελπίζω, ότι και στο μέλλον θα το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είστε εδώ και νομίζω και ότι και εσείς θα είστε καλύτερα. Να πω, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνετε και την ποινή. Ακούω που αυξάνετε την ποινή του, ακούω 16 φορές ισόβια. Όσα ισόβια και να του βάλετε η ζωή του είναι μία».