Με το θολό σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο ο εγκλεισμός της δεν θα …βλάψει την ίδια σαν πρόσωπο αλλά και την πανεπιστημιακή καριέρα της, το Εφετείο της Αθήνας με ψήφους 3-2 απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας.

Ετσι η διδακτορική φοιτήτρια και συγκατηγορούμενος της Περικλής, παραμένουν στη φυλακή, ενώ έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ξανά αίτημα αναστολής σε δύο μήνες.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που μειοψήφισαν έκριναν ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη τους, καθώς έκριναν βάσιμους και τους λόγους που επικαλείται η 29χρονη σχετικά με τη διδακτορική της διατριβή, όσο και τους λόγους υγείας που επικαλείται ο συγκατηγορούμενος της.

Με φωνές και συνθήματα αντέδρασαν οι αλληλέγγυοι μέσα στη δικαστική αίθουσα ενώ πετάχτηκαν και μπουκάλια. “Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουνε μέσα! ” φώναξαν μεταξύ άλλων παρευρισκόμενοι.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας τάχθηκε κατά της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας, με το σκεπτικό ότι δε στοιχειοθετείται υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη. Σύμφωνα πάντα με το εισαγγελικό σκεπτικό, αν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ομάδα αλληλέγγυων άναψε  φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.