Άνω – κάτω έγινε το κέντρο της Αθήνας από την επίθεση των αλληλέγγυων στον Κώστα Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Ομάδα περίπου 25 ατόμων που φορούσαν κουκούλες άρχισε να σπάει τζαμαρίες, βιτρίνες, καρέκλες και ό,τι υπήρχε μπροστά στα καταστήματα στην Ερμού στο ύψος της πλατείας Καπνικαρέας.

Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένας άνδρας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που δεν μπορούσε να κάτι κάτι παραπάνω από το να ενημερώσει την Αστυνομία.

Μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί οι κουκουλοφόροι είχαν προκαλέσει ζημιές σε περισσότερα από 10 καταστήματα όλων των ειδών.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ήρθε και η ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς που κάνουν λόγο με ανάρτηση στο Indymedia για ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κώστα Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Μάλιστα στο κείμενο υπάρχουν δυο ξεκάθαρες απειλές. Το κύμα, λένε θα ισοπεδώσει την πόλη, και υπόσχονται πως θα γίνουν ο εφιάλτης όλων…

Η ανάρτηση:

“Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαγτζόγλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ – ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ”

Οι καταστηματάρχες της περιοχής καταγγέλλουν πως παρά τις συχνές επιθέσεις η αστυνόμευση της περιοχής είναι ελλιπέστατη.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν και προσήγαγαν δυο τουρίστες από τη Γερμανία που φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό…

Και πανό στην “Αυγή”

Το πρωί η “Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου” έκανε κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας “Η Αυγή” ζητώντας την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάληψη έληξε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.