Επιχείρηση συνενοχής με μετάθεση ευθυνών στα συνδικάτα βλέπει η ΓΣΕΕ πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της Ρώμης.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος με μια απάντηση-ανακοίνωση καταγγέλλει επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου από τον πρωθυπουργό στη διάσκεψη της Ρώμης, ο οποίος με δηλώσεις του μίλησε για συνδικάτα που παραμένουν στην οπισθοφυλακή των αγώνων, ενώ όπως τονίζεται «αναπαράγει το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του “ΝΑΙ” την περίοδο του δημοψηφίσματος».

«O πρωθυπουργός, αφού ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές, επιχειρεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, είναι αυτή που δέχτηκε να τεθούν τα πάντα εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και είναι αυτή που ετοιμάζεται να αποδεχθεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε και ψήφισε το δικό της Μνημόνιο και με τα όσα λέει και κάνει, μας προετοιμάζει για ακόμη ένα…» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.