Ο ξακουστός πειρατής με το ψευδώνυμο “Τίγρης του Αιγαίου” μας ξεδιπλώνει σε πρώτο πρόσωπο τον πολυτάραχο βίο του. Ρεσάλτα, κουρσέματα, μάχες, φονικά, λάφυρα, καταδιώξεις, κρησφύγετα σ’ ερημονήσια και καθημερινός αγώνας για την επιβίωση.

Η θεατρική παράσταση του Πάνου Κέκα, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τέο Ρόμβου, έχει για κεντρικό ήρωα τον πειρατή Γεώργιο Νέγρο, πρόσωπο υπαρκτό που γεννήθηκε το 1807 στο Βαθύ Σάμου και έδρασε στο Αιγαίο από το 1840 μέχρι το 1851.

Ο σκληροτράχηλος πειρατής μας διηγείται τη ζωή του και τις περιπέτειες του στη θάλασσα.

Το κουβάρι των αναμνήσεων ξετυλίγεται και ο Γεώργιος Νέγρος συλλογιέται, φουρκίζεται, ρεμβάζει, λαχταρά γυναικείες αγκαλιές, νοιώθει τύψεις για το άδικο αίμα που έχει χυθεί, γαληνεύει θυμούμενος την ελευθερία που του προσέδιδε η απεραντοσύνη της θάλασσας και – μέσα από όλα αυτά – ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή όλη τη διαδρομή ενός ανθρώπου που ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς και τελικά τους βρίσκει θαμμένους βαθιά μες στην καρδιά του.

Ο συνθέτης Πέτρος Δουρδουμπάκης είναι επί σκηνής με τη μουσική του, που φωτίζει την ψυχική κατάσταση του ήρωα και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονειρική και ποιητική.

Οι συντελεστές της παράστασης:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΕΚΑΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΘΕΟΣ

Στο ρόλο του Γεώργιου Νέγρου, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Στον ρόλο του Αφηγητή ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επί σκηνής με τη μουσική του, ο συνθέτης ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ και ο μουσικός ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παραστάσεις

10 ΙΟΥΛΙΟΥ Πλατεία Αλεξάνδρας ΠΕΙΡΑΙΑΣ

20 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοικτό θέατρο Λευκών ΠΑΡΟΣ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ Κηποθέατρο ΠΑΠΑΓΟΥ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο “Βασίλης Γεωργιάδης“ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ