Από ανέμελη βόλτα κατέληξε σε περιπέτεια η σημερινή πρωινή εκδρομή με το τρενάκι του Πηλίου καθώς στη διαδρομή από Ανω Λεχώνια προς Μηλιές, πριν την Ανω Γατζέα, εκτροχιάστηκε το τρίτο βαγόνι του Μουτζούρη, το οποίο σερνόταν εκτός γραμμής για αρκετή απόσταση μέχρι ο μηχανοδηγός να αντιληφθεί τις φωνές των επιβατών και να ακινητοποιήσει το τρένο.

Ο εκτροχιασμός του τρίτου βαγονιού, το οποίο ήταν γεμάτο επιβάτες, προκάλεσε πανικό καθώς το βαγόνι σερνόταν με ταχύτητα περίπου 15- 20 χλμ και τους δύο πρόσθιους τροχούς εκτός γραμμής, με συνέπεια να κινείται ανεξέλεγκτα πάνω στο υπόστρωμα των γραμμών, προκαλώντας πολλούς κραδασμούς ενώ σε στροφές έπαιρνε επικίνδυνες κλήσεις, ρυμουλκούμενο από το δεύτερο βαγόνι το οποίο έτρεχε κανονικά πάνω στις ράγες.

Στο σημείο στο οποίο έγινε ο εκτροχιασμός, στο 17,5 χιλιόμετρο στη στάση για ελαιοτριβείο Καραγιαννόπουλου, περίπου 1,5 χλμ πριν τον σταθμό Ανω Γατζέας, εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης της γραμμής από εργολάβο και υπήρχαν οδηγίες για χαμηλή ταχύτητα, ενώ άγνωστο παραμένει το επίπεδο ασφάλειας των υποδομών στα σημεία στα οποία ακόμη εκτελείται το έργο της αναβάθμισης των γραμμών.

Ευτυχώς για τους επιβάτες, οι πίσω τροχοί του τρίτου βαγονιού, παρέμεναν πάνω στις ράγες όπως και το τέταρτο βαγόνι με συνέπεια να συγκρατείται γενικά το τρίτο βαγόνι στην πορεία του τρένου.

Τελικά, ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο, οι τρομαγμένοι επιβάτες του τρίτου βαγονιού, μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά, κατέβηκαν ταραγμένοι και άλλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής με τα πόδια προς Ανω Λεχώνια, άλλοι έφτασαν στον σταθμό της Ανω Γατζέας και βοηθούμενοι από κατοίκους αναχώρησαν με οχήματα των ντόπιων. Όσοι απέμειναν, στριμώχτηκαν στα δύο πρώτα βαγόνια και το τρένο συνέχισε το δρομολόγιο μέχρι τις Μηλιές, από όπου θα έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής στις 3 μ.μ.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδοποίησαν για το ατύχημα την υπηρεσία, πρώτον για να ξαναμπεί στις ράγες το τρίτο βαγόνι και δεύτερον για να περιμένει τους επιβάτες λεωφορείο στον σταθμό της Αγ. Τριάδας και να επιστρέψουν οδικώς στην αφετηρία, τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων.

Το τρένο, όταν άφησε τους επιβάτες στις Μηλιές, επέστρεψε κενό επιβατών στο σημείο του ατυχήματος σε μια προσπάθεια να ρυμουλκηθεί το τρίτο βαγόνι και να ξαναμπούν οι δύο πρόσθιοι τροχοί στις ράγες, χωρίς αποτέλεσμα. Αναζητήθηκε από την Ανω Γατζέα μηχάνημα χωματουργικών εγασιών JCB για να συνδράμει αλλά ο χειριστής του δεν μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες εκείνη την ώρα και αναζητήθηκε άλλο μηχάνημα από εργολάβο στον Βόλο, το οποίο και κατευθύνθηκε στην Ανω Γατζέα.

Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια, το τρένο γύρισε στις Μηλιές, φόρτωσε τους επιβάτες στα δύο βαγόνια και τους επέστρεψε στον σταθμό της Αγ. Τριάδας για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο με προορισμό τον σταθμό Α. Λεχωνίων.

Ακολούθησε η επιχείρηση να τοποθετηθεί στις ράγες το τρίτο βαγόνι ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλο το δίκτυο του τουριστικού τρένου για να βεβαιωθεί η ασφαλής χρήση του.

Πηγή: myvolos.net