Η επιτυχημένη πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια» (ΕΕΠ), η οποία γιόρτασε την 10η επέτειό της φέτος, εκσυγχρονίστηκε και ανανεώθηκε για τα επόμενα πέντε έτη. Κάθε μία από τις ετήσιες προσκλήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων μεταξύ 2021 και 2025 θα έχει ένα κύριο θέμα, το οποίο συνδέεται με το πολιτικό θεματολόγιο της ΕΕ και αφορά το περιφερειακό και το τοπικό επίπεδο.

Το βραβείο ΕΕΠ 2021 θα είναι αφιερωμένο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας για ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον και οι δήμοι και οι περιφέρειες της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Το Βραβείο

Το βραβείο «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια» (ΕΕΠ) απονέμεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών σε έως και τρεις δήμους ή περιφέρειες με εξαιρετικές, προσανατολισμένες στο μέλλον, στρατηγικές για τη στήριξη των ΜΜΕ, των νεοφυών και των επεκτεινόμενων επιχειρήσεων.

Το βραβείο «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια» προσφέρει αναγνώριση και προβολή στις τοπικές ή τις περιφερειακές επιχειρηματικές στρατηγικές και παρέχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο δυνητικών εταίρων. Το βραβείο «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2020» απονεμήθηκε στις ακόλουθες περιφέρειες: δήμος Gdańsk/περιφέρεια Pomorskie (Πολωνία), επιχειρηματική περιφέρεια του Gothenburg (Σουηδία) και περιφέρεια της Navarra (Ισπανία).

Πηγή: Blog:marina anastas.kourbela