Στο Υποβρύχιο “Παπανικολής”, επιβιβάστηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και παρακολούθησε την επιτυχή άσκηση βολής τορπίλης εναντίον στόχου επιφανείας.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο.

Το υποβρύχιο Παπανικολής είναι το πρώτο υποβρύχιο κλάσης 214 το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, και καθελκύστηκε την 22 Απριλίου 2004.

Η ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε την 2 Νοεμβρίου 2010 στο Κίελο της Γερμανίας. ην 3 Νοεμβρίου 2010 το Υ/Β απέπλευσε από τον λιμένα του Κίελου και τα ναυπηγεία της HDW και έπλευσε προς τον λιμένα Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας, όπου κατέπλευσε την 4 Νοεμβρίου 2010.

Ακολούθως και έως την 17 Νοεμβρίου 2010 το Υ/Β εκτέλεσε πλήθος γυμνασίων, με σκοπό την εκπαίδευση εν πλω του πληρώματος και την εξοικείωση με το υλικό εν όψει και του επικείμενου πλου προς Ελλάδα, ενώ την 18 Νοεμβρίου 2010, απέπλευσε από τον λιμένα Κρίστιανσαντ και επανέπλευσε στο Κίελο, Γερμανίας την 19 Νοεμβρίου 2010.