Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές πως η έξοδος το καλοκαίρι από το μνημόνιο, δεν θα είναι και τόσο καθαρή.

Τα μηνύματα από τους Ευρωπαίους εταίρους δείχνουν πως η επιτροπεία θα είναι πολυετής και με όρους. Βέβαια το πέρα από το μαστίγιο του Τόμας Βίζερ υπάρχει και το καρότο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τα εύσημα στην κυβέρνηση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων και η προσήλωση στο ευρωπαϊκό χάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως η ελάφρυνση του χρέους θα απογειώσει την αξιοπιστία στα εσωτερικό και θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων το 2019. Το προανήγγειλε έμμεσα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής,  λέγοντας πως ακόμα δεν έχετε δει τίποτα.

Ο πραγματικός  στόχος είναι με το μαξιλάρι ασφαλείας να εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για αύξηση του βασικού μισθού και μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δίνει αέρα 10 μονάδων στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κατοχυρώνει το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση.

Όσο αφορά το μέτωπο των πλειστηριασμών απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί γιατί η κόκκινη γραμμή του Έλληνα είναι το σπίτι του. Μπορεί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να κόψουν τα επεισόδια έξω από τα Ειρηνοδικεία αλλά όποιος τολμήσει να κάνει έξωση θα έχει κακά ξεμπερδέματα.