Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε για μία ακόμη φορά στην Ευρωλίγκα, φεύγοντας ηττημένος από την «Fernando Buesa Arena» με 85-84.

 

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του έως το 39ο λεπτό, αλλά το μεγάλο τρίποντο του Τζάνινγκ και το λέι απ του Μπομπουά στα 1.5” έδωσαν τη νίκη στη Μπασκόνια. Βέβαια για να φτάσουμε στο παιχνίδι των ειδικών καταστάσεων οι ”πράσινοι” σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι και να κλειδώσουν το ματς.

Η ομάδα του Πασκουάλ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, χάνοντας αρκετές βολές, ενώ δεν μπόρεσαν να μεταφράσουν σε πόντους ούτε τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, πηγαίνοντας στην τελευταία «πράξη».

Κανονικά αν θέλαμε να είμαστε σωστοί και αντικειμενικοί δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτά τα αναλύσαμε παραπάνω, όμως ο σημαντικός παράγοντας που δεν υπολόγισε ο Παναθηναϊκός, ήταν ο διαιτητής Πουκλ που έκλεισε τα μάτια στον ορισμό του φάουλ στον Παπά.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά…Ο Παναθηναϊκός πρέπει σύντομα να καλύψει τα αμυντικά του κενά, να βελτιώσει τις βολές του και το περιφερειακό σουτ και επιτέλους να ψάξει να βρεί ένα 5αρι καθώς ο Βουγιούκας δεν…

O Παναθηναϊκός χρειάζεται κι άλλους παίκτες να μπουν στην εξίσωση αν θέλει να προχωρήσει, διαφορετικά δεν βγαίνει με τα έως τώρα δεδομένα.

 

Αυτά είναι τα πιο καίρια  ζητήματα που θέλουν λύση, τη στιγμή που η ομάδα του “τριφυλλιού” συνεχίζει ν’ αναζητά το πρώτο της “διπλό” και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Φυσικά πρέπει να μάθει να αγωνίζεται έχοντας ως αντιπάλους οχι 5 αλλά 6. Διαιτησίες τέτοιες σαν τον Πουκλ θα συναντήσει και άλλες όμως δεν θα καθιστά κάθε φορά δικαιολογία για παιχνίδια που μπορεί να καθαρίσει μόνος του από νωρίς.