Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης ανακοίνωσε πως η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Στα γραφεία του ΕΣΡ θα βρίσκονται σήμερα επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους -διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή, και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κ.λπ.) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ξεκαθάρισε ότι μετά τις 15:00 σήμερα, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή και κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμποδίσει τη διαδικασία.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των Big Four (ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR) που ζητούσαν την ακύρωση του διαγωνισμού και από ότι φαίνεται ο πρώην ιδιοκτήτης του καναλιού Έψιλον, Κ. Βρυώνης και ο Ρούκι της παρέας κ. Μάρης με παρουσία στο Internet (www.news247.gr), στις εκδόσεις («Έθνος», «Ημερησία») και στο ραδιόφωνο (Sport24 Radio, Ραδιόφωνο 247).

Αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους του MEGA, που βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο μετά την απόφαση των μετόχων να μην διεκδικήσουν άδεια.