“Τα ψέματα τελείωσαν” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Παρά τη βροχή εκατοντάδες ένστολοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, φώναξαν συνθήματα και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την επιδρομή στο εισόδημα τους.

 

Στη συνέχεια κρατώντας αναμμένους πυρσούς πήγαν ως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου φώναξαν συνθήματα, ενάντια στη μείωση του εισοδήματος τους.

Εκεί παρέμειναν για λίγη ώρα και υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν και πως ο αγώνας τους δεν σταματάει εδώ.

Νωρίτερα μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής και της Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων, άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στο Λυκαβηττό, όπου αναγραφόταν το σύνθημα:  «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα»;

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για «επιδρομή της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση του Έλληνα ένστολου» και τονίζει:

«Την Πέμπτη 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η επιδρομή της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση του Έλληνα ένστολου, ψηφίζοντας ένα σχέδιο νόμου που υποβαθμίζει- διαχωρίζει και φτωχοποιεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Οι Ειδικοί Φρουροί και όσοι αστυνομικοί προέρχονται από αυτούς, από πρώτης γραμμής προσωπικό κατατάσσονται από την κυβέρνηση, τον Υπουργό και πολιτικό προϊστάμενο μας, σε Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας προσωπικό, στους τελευταίους δηλαδή και προτελευταίους του Σώματος.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων Συναδέλφων μας, που πρώτοι, προέταξαν τα στήθη τους και θυσίασαν τη ζωή τους, θα κυριαρχήσει η απογοήτευση σε αυτούς που αύριο θα κληθούν να θυσιαστούν για το αγαθό την έννομης τάξης και κοινωνικής ειρήνης».