Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η εκδίκαση της υπόθεσης για τη διακοπή του αγώνα της 2ης αγωνιστικής των play off, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» διώχθηκαν για τα όσα συνέβησαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ίλια Ιβιτς, στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας και κατ΄ επέκταση τη διακοπή της αναμέτρησης από τον διαιτητή, Κομίνη.

Οι δύο ομάδες πήραν προθεσμία για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους έως το μεσημέρι της Πέμπτης (12:00), οπότε η απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου θα ανακοινωθεί είτε το βράδυ της ίδιας ημέρας, είτε την επομένη (Παρασκευή).

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, αρχικά μετά την κατάθεση του υπεύθυνου διεξαγωγής αγώνων του Παναθηναϊκού, Σπύρου Βλάχου, ο οποίος τόνισε ότι άπαντες ήθελαν να συνεχιστεί το ματς εκτός από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Επίσης πρόσθεσε πως μέχρι και τον τραυματισμό του Ίβιτς δεν είχε γίνει το παραμικρό στο ματς, ενώ στάθηκε και στο περιστατικό με τον Σέρβο τεχνικό επισημαίνοντας πως «η κατάστασή του δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούσε το να πάει στο νοσοκομείο. Η διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη έγινε λόγω της σύρραξης των ποδοσφαιριστών και μέχρι να ηρεμήσουν, όχι για τον τραυματισμό του Ίβιτς».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης, έδωσε άλλη διάσταση στα γεγονότα τονίζοντας πως «ο διαιτητής ψεύδεται, εγώ τον ενημέρωσα για το τι έπαθε ο Ίβιτς και του είπα φεύγοντας ότι θα περιμένω την απόφαση του. Του ζήτησα να εφαρμόσει τον κανονισμό και δεν του είπα ότι δεν συνεχίζουμε εμείς, κανείς δεν μας ρώτησε ποτέ αν επιθυμούμε να βγούμε για να παίξουμε ή όχι. Ο διαιτητής μας φώναξε δυο φορές στο γραφείο του, εγώ επέμενα να ακολουθήσει τις διατάξεις του νόμου και τίποτε παραπάνω».

Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ «πέταξε το μπαλάκι» στον ρέφερι της αναμέτρησης, από τον οποίο ζήτησε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Από τον «δικέφαλο» ήταν ξεκάθαροι πως σε καμία περίπτωση δεν «εκβίασαν» για να διακοπεί το ματς, κάτι που ισχυρίστηκε ο Παναθηναϊκός.