Ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε ότι η EuroLeague, χρειάζεται τους “πράσινους”, αλλά συγχρόνως είναι ανυποχώρητος. Η Ευρωλίγκα έδωσε φωτογραφία του Δ. Γιαννακόπουλου σε όλα τα γήπεδα για να του απαγορευτεί η είσοδος.

Η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την EuroLeague έχει προκαλέσει πολύ θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Το ”βαρύ” κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές επηρεάζει και τις άλλες ομάδες που βλέπουν την στάση της διοργανώτριας αρχής σε ένα μεγάλο club όπως είναι ο Παναθηναϊκός και τους προβληματίζει, καθώς η Ευρωλίγκα δεν είναι Ομοσπονδία, είναι ένας συνεταιρισμός ομάδων που έχει φτάσει στο σημείο να λειτουργεί περισσότερο ηγεμονικά από οποιαδήποτε άλλη αναγνωρισμένη Ομοσπονδία. Ειδικά δε,  που αν το δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει ο Δ. Γιαννακόπουλος, δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος η ομάδα δεν πρέπει να μείνει στην Ευρωλίγκα, τότε ανοίγει η πόρτα…και για άλλες ομάδες και φυσικά στην γωνία περιμένει η FIBA με ανοιχτές αγκάλες να τους υποδεχτεί!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η EuroLeague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι έχει την απαίτηση από τους “πράσινους” να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες. Αν ένας σύλλογος θέλει να μείνει στην EuroLeague πρέπει να το κάνει μέσα σε ένα περιβάλλον που θα είναι κατάλληλο για το άθλημα. Να σέβεται κάποιες αξίες και να ακολουθεί τους κανόνες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε αυτός ο σύλλογος δεν έχει θέση στην διοργάνωση”.

Όμως τα λόγια του δεν έπεισαν κανέναν…καθώς λίγο μετά οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης φρόντισαν να επισυνάψουν και την φωτογραφία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μαζί με την ενημέρωση την οποία όφειλαν να κάνουν για τους αγώνες του διημέρου, ώστε οι 16 ομάδες να ενημερώσουν αναλυτικά τους φύλακες και τους εργαζομένους για την τιμωρία του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού!

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το Δημοψήφισμα , που σαφώς τον έχει ενοχλήσει απάντησε
: “Βρισκόμαστε σε μία ασυνήθιστη κατάσταση και υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες. δεν είναι ακόμα σαφές ποιος θα ψηφίσει και για ποιο θέμα”.
“Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα πιο πετυχημένα κλαμπ στην Ευρώπη, με πολλές επιτυχίες και τίτλους, αλλά δυστυχώς έχουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε μία λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται”.