Αντιπλημμυρικά έργα θα γίνουν το Φθινόπωρο στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα την κατακύρωση της σύμβασης του έργου, που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας ανέφεραν ότι τα έργα που γίνονται κάθε χρόνο είναι απαραίτητα, προκειμένου να καθαρίζεται η κοίτη του ποταμού από φερτά υλικά και να αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Πέρυσι έγιναν ανάλογοι καθαρισμοί, στηρίξεις των πρανών της κοίτης του ποταμού και αναχώματα ενώ και την επόμενη χρονιά θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Λόγω, άλλωστε, της περιόδου αναπαραγωγής των πουλιών από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, οποιεσδήποτε παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο, εφόσον το επιτρέπουν και οι κλιματολογικές συνθήκες. Το ύψος του έργου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, με την έκπτωση της τάξης του 75% θα ανέλθει σε 175.000 ευρώ.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, o Γιάννης Ανδρίτσος από την “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” επισήμανε ότι υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα ενώ ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” και ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω” εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα μεγάλα ποσοστά της έκπτωσης στο έργο.