Ο θρυλικός Μο Φάρα, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα, αλλά έμεινε δεύτερος, πίσω από τον τρομερό Αιθίοπα Μουκτάρ Έντρις!

Παρότι δεν πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην μεγάλη-τεράστια συλλογή του, ο σπουδαίος Μοχάμεντ Φάρα έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο… θρίλερ των 5.000 μέτρων, τα έδωσε όλα, αλλά έμεινε, τελικά, δεύτερος (13:33.22), πίσω από τον τρομερό Αιθίοπα Μουκτάρ Έντρις (13:32.79).

Ο 23χρονος Αφρικανός ήταν καταπληκτικός στον τελευταίο γύρο, όπως και οι άλλοι δύο συμπατριώτες του, Κεγιέλτσα και Μπαρέγκα, που έμειναν, ωστόσο, στην 4η και στην 5η θέση, αντίστοιχα, αφού ο Μο Φάρα έκανε το γνωστό του… σπριντ στο τέλος, κατακτώντας, εντέλει, το ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αμερικανός Σελίμο (13:33.30).

Παρότι, λοιπόν, ο θρύλος δεν έκλεισε όπως «έπρεπε» την καριέρα του (όπως συνέβη, άλλωστε και με τον Μπολτ), χάνοντας μετά από ένα σερί 10 νικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες, προσθέτει ένα ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή του και αφήνει τα ταρτάν, καθώς θα επικεντρωθεί, πλέον, στους μαραθώνιους.