Το Μεξικό πέταξε έξω με ανατροπή (2-1) τη Ρωσία που έχει χάσει το μέτρημα στους αποκλεισμούς. Πρώτη με τεσσάρα η Πορτογαλία.

Στην Αγία Πετρούπολη έγινε το παιχνίδι που θα έκρινε τη δεύτερη ομάδα που θα περνούσε στα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι που προηγήθηκαν στο 25′ με πλασέ του Σαμέντοφ της Σπαρτάκ Μόσχας.

Πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι Μεξικανοί για ν’ απαντήσουν. Η ψηλή πάσα του Ερέρα, έπιασε στον ύπνο όλους τους Ρώσους και ο Αραούχο της Σάντος Λαγκούνα κρέμασε με κεφαλιά τον Ακινφέεβ για το 1-1.

Στο 52′, πάλι ο Ερέρα της Πόρτο, έδιωξε με δύναμη έξω απ΄την περιοχή του, ο Ακινφέεβ υπολόγισε λάθος και ο Λοθάνο τον κρέμασε και αυτός με κεφαλιά στο όριο της περιοχής για το 2-1. Στο 68′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ζιρκόφ, οι διοργανωτές πέταξαν λευκή πετσέτα και δίκαια αποκλείστηκαν για άλλη μια φορά σε ομίλους.

 

Χαιλάιτ:

 

Το 2008 η Ρωσία έπαιξε στα ημιτελικά του Euro και τότε άρχισε η κατρακύλα. Το 2010 δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ. Στα Ευρωπαϊκά 2012, 2016, στο Παγκόσμιο 2014 και φέτος έφτασε μόνο μέχρι τους ομίλους. Θα φανεί αν θα σπάσει το κακό σερί του χρόνου αν και μοιάζει δύσκολο. Ο γερασμένος Ακινφέεβ έφαγε 3 γκολ σε αυτή τη διοργάνωση και σε όλα «κρεμάστηκε» με κεφαλιά …

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Πορτογαλία επικράτησε 4-0 των Νεοζηλανδών και πήρε την 1η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων είναι απλώς χαώδης. Σκόρερ οι Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα, Αντρέ Σίλβα και Νάνι. Σήμερα στο 2ο όμιλο: Γερμανία – Καμερούν και Χιλή – Αυστραλία.

 

Χαιλάιτ:

 

Βαθμολογία 1ου ομίλου

  1. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 7
  2. ΜΕΞΙΚΟ 7
  3. ΡΩΣΙΑ 3
  4. Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ 0