Στη συνέντευξή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ο πρωθυπουργός έκλεισε το μάτι στην πρόταση Σόϊμπλε που απορρίφθηκε στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών -και αρνηθήκαμε- πόσω δε μάλλον με μία καλύτερη λύση που διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε»,πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. , Κωστής Χατζηδάκης στηλιτεύει την γραβάτα του πρωθυπουργού ως άγνοια ή εξαπάτηση του λαού.
Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος από την ΔΗ.ΣΥ. , Β.Μανιάτης σχολίασε πως «κανείς δε πιστεύει το παραμύθι του κ.Τσίπρα, παίρνει όσκαρ διαχρονικής υποκρισίας» ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό το «καλύτερο πλασιέ » που πουλά την ενέργεια σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους».

Εθνική ομοψυχία ζητά η Ένωση Κεντρώων

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πόσο κρίσιμη είναι η υπόθεση της 2ης αξιολόγησης και ότι χρειάζεται συναίνεση με όλα τα πολιτικά κόμματα. Μόνος του ο κ. Τσίπρας έφερε εθνική αποτυχία. Ανύψωσε υπέρ του δέον το θέμα της μείωσης του χρέους, ενώ γνωρίζει ότι ο Αύγουστος του 2018 είναι ο χρόνος που το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί από τους εταίρους μας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτή η λάθος γραμμή της Κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη εθνική ήττα και προς αποσόβηση ενός τέτοιου φαινομένου, η Ένωση Κεντρώων ζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κυβέρνηση τεχνοκρατών.