Με προορισμό το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, αναχώρησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η Εθνική Ανδρών συγκεντρώθηκε στο ΟΑΚΑ το πρωί της Τετάρτης (26/7), απ όπου αναχώρησε για το Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μοναδικός απών ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο 33χρονος σέντερ θα ανηφορίσει στο Καρπενήσι με καθυστέρηση, αφού έπρεπε να μείνει για δύο ακόμη ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει τις λεπτομέρειες για την αναχώρησή του για την Κίνα. Με μοναδική εκκρεμότητα την επίσκεψή του στην κινεζική πρεσβεία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών για να έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε μερικούς μήνες στην Κίνα, για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Κατά την πρώτη συγκέντρωση, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε πως “ξεκινάμε την προετοιμασία με δεκαπέντε παιδιά, τα οποία θέλουν και μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα, να υποστηρίξουν ένα ιδιαίτερο ιδανικό κι έναν στόχο διαφορετικό από τις λογικές των ομάδων. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι να είμαστε υγιείς, να έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε και σωματικά αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει από αύριο να γίνουμε ομάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά είναι εδώ, πρόθυμα. Είναι σημαντικό να το βλέπουν με αυτή τη λογική, με χαρά. Για εμάς επιτυχία θα είναι να είμαστε μέσα στα μετάλλια. Πρέπει να έχουμε μικρότερους στόχους, να πάμε βήμα βήμα και στη συνέχεια να δούμε το επόμενο κομμάτι. Οποτεδήποτε έχουμε μπει στη λογική να κοιτάμε μόνο τον μακρινό στόχο, έχουμε αποτύχει”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στην επιστροφή του στην Εθνική Ανδρών, μετά από απουσία ενός έτους. Θυμίζουμε ότι ο φόργουορντ του Ολυμπιακού απείχε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρσι, λόγω προβλήματος τραυματισμού στο πέλμα. “Είναι χαρά να είμαι εδώ και να παίζω για την Εθνική ομάδα. Δυστυχώς πέρσι δεν κατάφερα να είμαι “παρών” λόγω ενός προβλήματος στο πέλμα. Είναι χαρά που βρίσκομαι εδώ, μαζί με αυτά τα παιδιά για να παλέψουμε για μία διάκριση.

Η Εθνική ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα”, ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να προσθέσει: “Δεν έχουμε κάνει ούτε προπόνηση μαζί, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Προσωπικά έχω καλό προαίσθημα. Μας λείπει πάρα πολύ μια διάκριση”. Τέλος, σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δήλωσε: “Δεν συμβαίνει στην Ελλάδα πάρα πολλές φορές να έχει έναν All Star παίκτη στο ΝΒΑ. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να έχουμε έναν τέτοιο και να μας καθοδηγεί στο γήπεδο”.

Τέλος, ο Γιώργος Παπαγιάννης, που κάνει ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών εξήγησε ότι “είναι πολύ ωραίο γεγονός η παρουσία μου στην Εθνική Ανδρών. Ο καθένας θα χρειαστεί να βάλει το λιθαράκι του στην ομάδα, ειδικά φέτος. Επειδή είμαι ο πιο μικρός, θα πρέπει να βάλω περισσότερη ενέργεια, να προσφέρω σε πολλούς τομείς για να βοηθήσω την ομάδα”.