Ρωσία, Κίνα και Ουκρανία τα μετάλλια στο αγώνισμα τεχνικού ντουέτου συγχρονισμένης κολύμβησης. Στη 9η θέση Πλατανιώτη – Παπάζογλου.

Σπουδαίος αγώνας έγινε σήμερα και υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός ειδικά για την 2η και 3η θέση. Ευαγγελία Πλατανιώτη  και Εβελίνα Παπάζογλου βαθμολογήθηκαν με 85.7439. Ήταν οι μόνες μαζί με τις Καναδές που πήραν λιγότερη βαθμολογία απ’ ότι στον προκριματικό. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση (85.7694) των δίδυμων αδερφών Ειρήνης και Άννας – Μαρίας Αλεξανδρή της Αυστρίας, κόστισε στις πρωταθλήτριες Ελλάδας μια θέση στο “νήμα”.

Η ουσία είναι ότι Πλατανιώτη – Παπάζογλου βελτίωσαν έστω και λίγο την επίδοση που είχαν πέρσι στο Ρίο (85.3550) στο τεχνικό πρόγραμμα. Οι όγδοες αδερφές Αλεξανδρή απ΄την άλλη τερμάτισαν 3 θέσεις παραπάνω απ´οτι στο προηγούμενο παγκόσμιο πρόπερσι. Και οι δύο ομάδες ελπίζουν και στοχεύουν για ακόμα ψηλότερα στο εγγύς μέλλον

Το ελληνικό πρόγραμμα:

Το χρυσό μετάλλιο οι Ρωσίδες Κολεζνιτσένκο – Πάσκεβιτς με 95.0515, το ασημένιο οι Κινέζες αδερφές Γιάνγκ με 94.0775. Το χάλκινο οι Ουκρανές Βολόσινα – Γιάκνο με 92.6482, λίγο πάνω απο τις Γιαπωνέζες.

Σπουδαίος όπως πάντα και ο αγώνας κολύμβησης 10χλμ γυναικών open water στη λίμνη Μπάλατον της δυτικής Ουγγαρίας.

Όπως και πρόπερσι το χρυσό στη Γαλλίδα Ορελί Μίλερ με χρόνο 2:00:13.70. Το ασημένιο στην Αρέβαλο απ´το Εκουαδόρ. Το χάλκινο το μοιράστηκαν η Ιταλίδα Μπρίντι με τη Βραζιλιάνα Κούνια αφού χτύπησαν απολύτως ταυτόχρονα τη μπάρα. Ούτε με το photo finish φάνηκε διαφορά. Η Κέλλυ Αραούζου τερμάτισε 26η σε 2:04:25.70. Πρόπερσι στο Καζάν ήταν 8η. Πέρσι στο Ρίο 11η.