Ο Αλόνσο με δυο γκολ έδωσε στην Τσέλσι τη μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ (1-2).

Οταν παίζει 11 με 11 η Τσέλσι ειναι πολυ σκληρή. Στον προηγούμενο αγώνα η αποβολή του Κέιχιλ έφερε την κατάρρευση και την ανέλπιστη ήττα απο τη Μπάρνλει (2-3). Αυτη τη φορά στο Γουέμπλεϊ (την προσωρινή έδρα της Τότεναμ), ήρθε μια ανέλπιστη νίκη.

Ως συνήθως στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Τότεναμ είχε και την κατοχή και περισσότερες τελικές. Οι πετεινοί έβγαλαν την περσινή σεζόν αήττητοι εντός έδρας. Φέτος έχασαν αμέσως. Στο 24′ με φοβερό απευθείας φάουλ ο Μάρκος Αλόνσο ξέρανε το Γιορίς για το 0-1.

Στο 42′ ο Κέιν πέτυχε το δοκάρι. Το ίδιο έκανε και ο Γουίλιαν στο 73′. Τελικά ισοφάρισε η Τότεναμ στο 82′ οταν εκτέλεσε φάουλ ο Κέιν και ο Μπατσουαγί κάρφωσε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του με το κεφάλι!

Η Τσέλσι ομως δεν άφησε να φύγουν οι τρεις βαθμοί. Στο 88′ ο Νταβίντ Λουίζ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, την έδωσε στον Πέδρο που έβγαλε την ασίστ στον Αλόνσο για να γράψει το 1-2 απο δύσκολη γωνία αριστερά στην περιοχή. Ο Ισπανός έδωσε και πέρσι πολλούς βαθμούς στην Τσέλσι με τα μακρινά του σουτ και τώρα έστειλε και το μήνυμα ότι οι πρωταθλητές δε θα παραδώσουν εύκολα τον τίτλο τους.

Χαϊλάιτ: