Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει γίνει ο προφήτης της καταστροφής της χώρας που δεν βγαίνει ποτέ αληθινός.

Φανταστείτε το Μάη του 2019, θα είστε αυτός που θα ζητά εκλογές και δεν θα έρχονται ούτε οι αποτυχίες θα επαληθεύονται.

Σήμερα είχατε ευκαιρία να πείτε κάτι διαφορετικό και λέτε «αέρα κοπανιστό» τα αντίμετρα. Τότε θα φανείτε πάλι αναξιόπιστος αφού θα έχουμε βγει από τα μνημόνια και θα ανακουφίζονται οι Έλληνες και αυτό δεν θα το έχει ξεχάσει ο λαός.

Δίδεται η δυνατότητα να συνεισφέρετε στην επόμενη μέρα και αυτή η στρατηγική να δίνεται τα κλειδιά του «σπιτιού» στους ακραίους Γεωργιάδηδες και να χάσετε και το «σπίτι».

Σας προκαλώ να ρωτήσετε ένα πολίτη τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και δεν θα λάβει την απάντηση. Μόνο με κριτική κανείς δεν γίνεται πρωθυπουργός, σημείωσε.

Στην δική σας ΚΟ λέγατε πως δεν κλείνει η αξιολόγηση για ιδεοληπτικές εμμονές. Όταν καταφέραμε τα αντίμετρα, τις συλλογικές συμβάσεις και την πολυπόθητη απομείωση του χρέους, τότε αλλάξατε τροπάριο. Δεν είμαστε οι καταστροφείς χωρίς συμφωνία αλλά με την συμφωνία.

Εσείς σιγοντάρατε τους δανειστές και πιέζατε την Κομισιόν να σταθεί απέναντι από την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να σας παρακολουθεί κανείς, σηκώνουμε τα χέρια  και έχετε αμαρτωλό παρελθόν με τα θαλασσοδάνεια πίσω σας.

Θα τα καταφέρουμε να έχουμε το 3,5% πλεόνασμα και θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και για το 2019 και το 2020. Τότε θα μετρηθούμε στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις.  Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. κατέληξε.