Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την oμιλία του με την δέσμευσή του να σταθεί δίπλα στους πληγέντες με την ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης.

Η επιπλέον βοήθεια των 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση θα καταβληθεί άμεσα και θα είναι αφορολόγητη. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα προστατεύσουν τις περιουσίες τους από πλιάτσικα, θα εκδίδονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα που καταστράφηκαν.

Το στοίχημα είναι να οργανώσουμε το σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλες τις περιοχές που είναι σε κίνδυνο. Δεν είναι έργα βιτρίνας αλλά ουσίας.

Είναι ανήθικο η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάχνει πολιτική αξία πάνω στο πόνο των συνανθρώπων μας. Ακολουθεί το τέμπο ακραίες φωνές να διαμορφώνουν το αντιπολιτευτικό λόγο.

Οι απόγονοι αυτών που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια να εμφανίζονται ως τιμητές. Μπαζωμένα ρέματα, ρουσφέτια με τους δημάρχους που είσαστε τόσο καιρό, αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Κάποιοι πλήρωσαν τα σπασμένα δεκαετιών εκτός αν πιστεύετε πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 250 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί προς αυτοδιοικητικούς που ανήκουν στην αντιπολίτευση. Οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και με ευκολία πετροβολάτε την περιφέρεια Αττικής.

Σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης ζητά συνεχώς παραιτήσεις υπουργών, το να καταπιάνεστε διαρκώς πάνω στην καταστροφή οι πολίτες δεν θα το εκτιμήσουν θετικά. Αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της πλημμύρας κάνετε αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τις παθογένειες και σε βάθος 5ετίας με προϋπολογισμό 1 δις θα τις θεραπεύσουμε.

Το όλο πρόγραμμα έχει αρωγή από την Ε.Ε. και τον κ. Γιουνκέρ ενώ εσείς πήρατε τηλέφωνο τον κ. Βέμπερ του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να μας σώσει, κάρφωσε τον αρχηγό της ΝΔ.

Μέσα από σκληρή προσπάθεια έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του με απώτερο στόχο την έξοδο της χώρας προς το δρόμο της ανάπτυξης.

Η αποκατάσταση των αδικιών της επιθετικής κρίσης από πέρυσι , δείχνει την στρατηγική μας, πάνω από 2 δις συνολικά, δεν είναι και φιλοδώρημα.

Ξεχνάτε τεχνηέντως τα 30 δις φόρους που βάλατε από το 2010-2015 και μας κουνάτε το δάκτυλο για την δική μας πολιτική. Που είναι το δικό σας πλεόνασμα, αυξήσατε την ανεργία ο λαός δε ξεχνά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιτεύχθηκε κατά τύχη και απαρίθμησε τα 208 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που εσείς την θεωρείτε και νόμιμη. Το αφήγημα για μείωση φόρων έχετε υποχρέωση να το εξηγήσετε.

Γυρνάτε κ. Μητσοτάκη στους επιτρόπους και δε λέτε κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που έχουμε καταφέρει. Από το κράτος πρόνοιας θα τα πάρετε, από την υγεία ενώ εμείς κάνουμε μια κίνηση δικαιοσύνης προς τους πολίτες.

Για μερικούς πορφυρογένητους το ποσό του 1,4 δις μάλλον καλύπτει τα χαρτόσημα των offshore εταιριών και των paradise papers κατέληξε ο πρωθυπουργός.