Πλήθος κόσμου διαδηλώνει στο πλευρό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα παρά τη βροχή με σκοπό την ένδειξη της δυσαρέσκειας απέναντι στα νέα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν αύριο στη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, τα Νοσοκομεία, οι τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζική Μεταφοράς.

Επίσης μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου φαίνεται να λαμβάνουν μέρος στην πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και αύριο 18 Μαΐου στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια ψήφισης του νέου μνημονίου .

Οι πορεία δεν εξελίχθηκε ομαλά καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς με νεαρούς να επιτίθενται σε παρκαρισμένο βανάκι της ΕΡΤ στην Ομόνοια και με συγκρούσεις κατά αστυνομικών να επεκτείνονται έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Οι συγκρούσεις με τους κουκουλοφόρους και τις αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν για άλλη μια φορά την εξέλιξη της πορείας με μολότοφ και κρότους λάμψης να έχουν λάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Στο βίντεο νεαρός κουκουλοφόρος βαράει σε ευθεία βολή με “όπλο” για πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.