Το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η Ρεάλ στην έδρα της για φέτος, δεν έκρυβε κάποια έκπληξη.
Η Σεβίγια δυσκόλεψε  τους merengues μόνο στο 1ο ημίχρονο, όμως ήταν άτυχη. Ο Γιόβετιτς είχε δυο δοκάρια και ένα χαμένο τετ-ατετ. Στον αντίποδα η Ρεάλ ήταν εύστοχη. Προηγήθηκε με την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Νάτσο (10′) και πέτυχε το 2-0 με το ριμπάουντ του Κριστιάνο (23′).
Στην αρχή της επανάληψης τελικά ο Γιόβετιτς σκόραρε (49′) και θορύβησε το Ζιντάν. Ο Γάλλος πέρασε στο παιχνίδι τους Καζεμίρο, Βάσκεθ, Μόντριτς και απο το 65′ και έπειτα η Ρεάλ κυριάρχησε πλήρως. Σφράγισε τη νίκη ο Κριστιάνο με τρομερό αριστερό σουτ απο ασίστ του Κρόος (78′) και στο 84′ ο Κρόος με τέλειο άγγιγμα έγραψε το τελικό 4-1 απο ασίστ του Νάτσο. Την Τετάρτη, η Ρεάλ επιτέλους αντιμετωπίζει τη Θέλτα στο εδώ και 3 μήνες αναβεβλημένο παιχνίδι στο Βίγκο. Με νίκη κόντρα στην ομάδα που την απέκλεισε στο κύπελλο θα έχει ουσιαστικά πάρει τον τίτλο.
Η Μπαρτσελόνα πήγε ταξίδι στα Κανάρια νησιά και δεν κόπιασε πολύ για να γυρίσει πίσω με το τρίποντο. Με το Νειμάρ να κάνει χατ-τρικ (25′,67′,71′) και να βγάζει  ασίστ στο Σουάρεζ (27′), το 1-4 ήρθε φυσιολογικά. Τελευταίο παιχνίδι με την Έιμπαρ στο Κάμπ Νου την Κυριακή. Το άλλο Σάββατο (27/5) έχει τον τελικό κυπέλλου με την Αλαβές.
Βαθμολογία : *με αγώνα λιγότερο
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 87
2. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 87 *
3. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 75
4. ΣΕΒΙΓΙΑ 69
5. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 64
6. ΜΠΙΛΜΠΑΟ 63
7. ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 63
Όλα τα αποτελέσματα 37ης αγ. :