Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής διατήρησε την διαφορά – σχετικής – ασφαλείας στο τέλος της τρίτης ημέρας του Ράλι Μόντε Κάρλο και βρίσκεται μόλις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές μακριά από τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του WRC 2018.

Οι Οζιέ-Ινγκρασιά με το Ford Fiesta WRC, προηγούνται με +33,5 διαφορά από τον Τάνακ, μετά το πέρας της 3ης ημέρας, σε ένα σκέλος που τα είχε όλα. Βροχή, χιόνι,εκτυφλωτικό ήλιο που περιόριζε την ορατότητα των πληρωμάτων στο δρόμο για το Μόντε Κάρλο, καθώς από το Μόντε Κάρλο θα εκκινήσουν το τέταρτο και τελευταίο σκέλος μετά τη νυχτερινή ανασυγκρότηση στο Πριγκιπάτο.

Ο Οζιέ κατηγόρησε εν μέρει μια σχετικά άστοχη επιλογή ελαστικών για την τελευταία Ειδική της ημέρας, όμως διευκρίνισε ότι η διαφορά μισού λεπτού από τον Τάνακ στο τέλος της ημέρας αντίθετα δεν συνιστά καμία αστοχία από το αρχικό του πλάνο.

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 63,98 χλμ. μεταξύ αυτών και το φημισμένο «Τουρινί» .

Στο 4ο σκέλος λοιπόν ο Οζιέ θα εκκινήσει με +33,5 διαφορά από τον Τάνακ (Toyota Yaris WRC) που θεωρητικά ο Εσθονός στον πρώτο του αγώνα θα προσπαθήσει να πιέσει μήπως και καλύψει τη διαφορά.

Η διαφορά είναι ασφαλείας για τον Οζιέ, αλλά στους αγώνες και ειδικά στο Μόντε Κάρλο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Για την τρίτη θέση του βάθρου, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα με το έτερο Yaris WRC έκανε μοναχικό αγώνα μετά την έξοδο και εγκατάλειψη του Ντάνι Σόρδο της Hyundai στην πρώτη Ειδική της ημέρας, και μετά το κλατάρισμα που κόστισε αρκετά λεπτά στον τρίτο της Toyota, Εσαπέκα Λάπι. Ο Φινλανδός ανέκτησε την 4 θέση από τον Κρις Μικ της Citroen στον τελευταία ΕΔ της ημέρας – αν και η μάχη θα συνεχιστεί την Κυριακή, με διαφορά 1,6’’ μεταξύ των δύο.