Μεγάλη ανατροπή και νίκη της Ρόμα (4-2) αλλα η Λίβερπουλ πάει στον τελικό απο τα τεράστια λάθη διαιτητών και γηπεδούχων.

Τα όνειρα των Ρωμαίων για τελικό μετά απο 34 χρόνια έσβησαν ένδοξα. Η Ρόμα τους χάρισε ακόμα μια μεγάλη νίκη που ομως δεν ήταν αρκετή για να τους φτάσει στο Κίεβο. Οι 7 μυριάδες κόσμου και των δυο ομάδων δημιούργησαν συγκινητική ατμόσφαιρα στο Olimpico.

Όπως και να χει οι Romanisti θα έχουν να θυμούνται το 2017-2018 για τις 4 ιστορικές εντός έδρας νίκες της Ρόμα (3-0 με Τσέλσι, 1-0 με Σαχτάρ, 3-0 με Μπαρτσελόνα και 4-2 με Λίβερπουλ).

Ο Σαλάχ ήταν μουδιασμένος που αντιμετώπιζε το κοινό που αγάπησε πέρσι. Ήταν εκτός κλίματος αγώνα και ο χειρότερος παίκτης της Λίβερπουλ χθες. Πάντως τα λάθη της Ρόμα ήταν που σφράγισαν την πρόκριση των reds.

Στο 9´ο Ναινγκολάν κάνει αβίαστο λάθος, και δίνει την μπάλα στο Φιρμίνο έξω απ´την περιοχή. Εκείνος δίνει αριστερά στο Μανέ που γράφει εύκολα το 0-1. Η απάντηση στη Λίβερπουλ ήρθε απο …τη Λίβερπουλ. Στο 15´ ο Λόβρεν εντός περιοχής έδιωξε τη μπάλα στα μούτρα του Μίλνερ και αυτή καρφώθηκε στα δίχτυα σε ένα απολύτως κωμικό αυτογκόλ.

Στο 25´ μετά απο τρομερή κούρσα του Ρόμπερτσον και σουτ του Μανέ η Λίβερπουλ κέρδισε κόρνερ. Η μπάλα πήγε στο Τζέκο που ομως έκανε κεφαλιά προς τα πίσω ασίστ δηλαδή στο Βαινάλντουμ για το 1-2 με κεφαλιά. Το δοκάρι με σπόντα του Ελ Σαραουί ήταν η ευκαιρία για ισοφάριση της Ρομα στο 1ο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, τα διαιτητικά λάθη πήραν σκυτάλη απο αυτά των ομάδων. Στο 49´ ο Τζέκο ανατράπηκε εντός περιοχής απο τον Κάριους αλλα ο επόπτης έδωσε λανθασμένα οφσάιντ και πάπαλα το πέναλτι. Μετά απο 3 λεπτά ομως ο Τζέκο σκόραρε στο ριμπάουντ και τότε ίσως να ήταν μια τρίχα οφσάιντ.

Η αλλαγή που βοήθησε τη Ρόμα ήταν αυτηήτου Ουντέρ αντί του Πελεγκρίνι. Παραλίγο να σκοράρει ο Τούρκος με προβολή. Στο 63´ο Ελ Σαραουί σουτάρει και ο Άρνολντ βγάζει τη μπάλα με απλωμένο χέρι σε κόρνερ. Ο Σκόμινα δεν είδε το πέναλτι και αποβολή σε μια φάση πολύ κρίσιμη για την έκβαση του αγώνα.

ελικά ήρθαν τα γκολ για τη Ρόμα αλλα πολύυ αργά. Με το φοβερό σουτ στο 86´ του Ναϊνγκολάν και το πέναλτι του ίδιου στο 93´. Οι τελικές 23-11 για τη Ρόμα που άξιζε παραπάνω γκολ. Τα διαιτητικά λάθη προκάλεσαν την έκρηξη της διοίκησης της Ρόμα.

Χάιλαϊτ:

Ο προεδρος Παλότα είπε πως ειναι γελοίο και ντροπιαστικό να αποκλειστεί ετσι η Ρόμα. Αναφέρεται προφανώς και στα λάθη του 1ου αγώνα. Τότε το 1ο γκολ τη Λίβερπουλ ήταν επιθετικό φάουλ και το 3ο οφσάιντ. Δήλωσε ακομα πως ειναι απαράδεκτο να μη χρησιμοποεί το VAR η ΟΥΕΦΑ. Ο τ. διευθυντής Μόντσι πρόσθεσε ότι με το VAR ο τελικός θα ήταν Ρόμα – Μπάγερν.

Αν ούτε και του χρόνου η ΟΥΕΦΑ εφαρμόσει το VAR που υπάρχει πλέον παντού, θα ειναι έγκλημα. Κανεις δε θέλει να συνεχιστούν οι προκρίσεις σκαναδαλα όπως πέρσι το Μπαρτσελονα – Παρί. Φέτος έγιναν λάθη υπερ Λίβερπουλ και Ρεάλ και όχι μόνο στους ημιτελικούς.

Σημαντικά ήταν και τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν εχθές. Η Λίβερπουλ έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν Τσάμπιονς Λιγκ (46). Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη που σκόραρε φέτος στο Ολίμπικο. Ενώ αντίθετα η Ρόμα ειναι η μόνη που νικησε φέτος τη Λίβερπουλ. Τα 13 γκολ που μπήκαν σε αυτό το ζευγάρι ειναι ρεκόρ ημιτελικής φάσης.

Θα ειναι ο 8ος τελικός της Λίβερπουλ και πρώτος μετά την Αθήνα (2007). Με τη Ρεάλ όπως το 1981 που ειναι και η τελευταία ήττα της Βασίλισσας σε τελικό (1-0).