«Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Richard Hatch, γνωστός για το ρόλο του ως Captain Apollo στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Battlestar Galactica».

Ο ηθοποιός, ο οποίος έδινε μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας, πέθανε χθες όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας, ο Hatch, ο οποίος υποβαλλόταν σε θεραπεία, πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας, με το γιο του Πολ στο πλευρό του.

Ο Richard Hatch είχε ξεκινήσει την καριέρα με τη θεατρική ομάδα του Λος Άντζελες, καθώς και με παραστάσεις στο Σικάγο και εκτός Μπρόντγουεϊ, πριν κάνει το ντεμπούτο του το 1971 στην τηλεοπτική σειρά «Όλα τα παιδιά μου».

Έγινε πολύ γνωστός όταν υποδύθηκε τον Captain Apollo στην πρώτη σειρά «Battlestar Galactica», η οποία προβλήθηκε το 1978-79. Ο ρόλος του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, για καλύτερο ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά-δράμα. Τον Apollo υποδύθηκε ξανά στην ταινία μικρού μήκους το 1999, «Battlestar Galactica: The Second Coming» και στο video game για PlayStation 2, «Battlestar Gallactica». Εμφανίστηκε και στο remake του Galactica το 2003, όπου υποδύθηκε τον Tom Zarek.

Ο Richard Hatch έγραψε πέντε μυθιστορήματα «Battlestar» και έκανε πολλές guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα: «The Waltons», «Χαβάη 5-0» και «Baywatch».