Έφυγε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Βραχάτι Κορινθίας η ηθοποιός και δημοσιογράφος Λίζα Κουντούρη. Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο ερμηνεύοντας διάφορους ρόλους.

Ως νεαρά ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962).  Στη συνέχεια έπαιξε στις ταινίες: «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Το μυστικό μιας μητέρας» (1966), «Βίβα Ρένα» (1967), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Ανάμεσα σε δυο γυναίκες» (1967), «Ο Μικές παντρεύεται» (1968), «Πέρα από λουλούδια και χρώματα» (1968), «Ο τζαναμπέτης» (1969), «Ο μικρός δραπέτης» (1969), «Το μυστικό μιας μητέρας» (1966), «Φωνές» (1968).

Υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και είχε παίξει στο θρυλικό Υπόγειο ωσότου την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Ρίχτηκε με πάθος στο ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος») σε περιόδους που είχε νόημα αυτό το ρεπορτάζ γιατί τα λιγοστά τότε κρατικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις διαμόρφωναν το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο και πολιτικό αρθρογράφο  Γιάννη Αθανασούλη.   Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και αγωνιούσε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.