Όπως αναμενόταν Γερμανία (3-1 το Καμερούν) και Χιλή (1-1 με Αυστραλία) πέρασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Καμερούν και Αυστραλία χρειάζονταν νίκες με 2 γκολ διαφορά για να προκριθούν έναντι των φαβορί. Θαύματα όμως δεν γίνονται πάντα. Στο Σότσι η Γερμανία προηγήθηκε στο 48′ με ωραίο σουτ του Ντεμιρμπάι της Χοφενχάιμ. Στο 64′ αποβλήθηκε για τους Αφρικανούς ο Μαμπουκά της Ζίλινα. Αμέσως μετά σέντρα του Κίμιχ και 2-0 από κεφαλιά με σκύψιμο του Βέρνερ της Λειψίας.

Το Καμερούν μείωσε στο 78′ με κεφαλιά του Αμπουμπακάρ. Στο 81′ ο 21χρονος Βέρνερ χτύπησε και πάλι με ακαριαίο πλασέ απο ασίστ του 20χρονου Χένρικς της Λεβερκούζεν και 3-1. Με τη νίκη αυτή η Γερμανία βγήκε πρώτη και θα αντιμετωπίσει στo 2ο ημιτελικό το Μεξικό στις 29 Ιουνίου.

Χαϊλάιτ:

 

Στη Μόσχα η Αυστραλία έκανε ότι μπορούσε για να αποκλείσει τους πρωταθλητές Ν.Αμερικής. Τα καγκουρό μπήκαν μπροστά όταν ο Κρούζε με πονηρή ασίστ ανάμεσα σε 6 αμυντικούς, έβγαλε τον Τροίζι τετ-α-τετ με τον Μπράβο. Ο επιθετικός της Μελβούρνης σκόραρε με σκαφτό σούτ.

Στο 67′ με κεφαλιά ασίστ, ο Βάργκας των Τίγρεων απο το Νέο Λεόν, βρήκε τον Μάρτιν Ροντρίγκες του Κυανού Σταυρού απ΄το Μέξικο Σίτι που ισοφάρισε με το δεξί. Η Χιλή θα αναμετρηθεί στις 28 του μήνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης του Φερνάντο Σάντος.

Χαϊλάιτ:

 

Βαθμολογία 2ου ομίλου

  1. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 7
  2. ΧΙΛΗ 5
  3. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2
  4. ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1

Βαθμολογία 1ου ομίλου

  1. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 7
  2. ΜΕΞΙΚΟ 7
  3. ΡΩΣΙΑ 3
  4. Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ 0