Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 61 ετών άφησε σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο Ρέι Γουίλκινς, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA). Ο παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής Αγγλίας υπέστη έμφραγμα το Σάββατο και εισήχθη στο νοσοκομείο St George, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα.

«Με μεγάλη λύπη και βαριά καρδιά μάθαμε ότι ο πρώην μέσος της εθνικής Αγγλίας, Ρέι Γουίλκινς, απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών», αναφέρει η PFA σε ανακοίνωσή της στο Twitter και προσθέτει: «Οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια όλων στην PFA είναι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του».

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και φόρεσε 84 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας το διάστημα 1976-1986. Μάλιστα, αγωνίστηκε με τα «τρία λιοντάρια» στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 1982 και του 1986.

Από τους κορυφαίους μέσους της εποχής του, «έγραψε» περισσότερες από 150 συμμετοχές σε κάθε μια από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, ενώ είχε θητεία και στο εξωτερικό με Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε μια προπονητική καριέρα 20 ετών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΚΠΡ, της Φούλαμ και της εθνικής ομάδας της Ιορδανίας, ενώ διετέλεσε βοηθός προπονητή σε δύο θητείες στην Τσέλσι.