Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Αλτή, «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ – Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκαετία του ΄50».  Η εκδήλωση  θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στον Ιανό (Σταδίου 24, τηλ.: 210 3217917).

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε δύο μεγάλους σολίστες του μπουζουκιού, το Γιάννη Σταματίου  – Σπόρο και τον Μανώλη Χιώτη.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Πάρις Μήτσου, μουσικός τηλεοπτικός παραγωγός και Κώστας Μπαλαχούτης,  δημοσιογράφος – συγγραφέας

Συνθέσεις -και ηχογραφήματα που συμμετείχαν- των Γιάννη Σταματίου – Σπόρου και Μανώλη Χιώτη θα ακουστούν από μπουζουξήδες και τραγουδιστές της νεότερης γενιάς:

Μιχάλης Δήμας, Πέτρος Δράμαλης, Αλέξανδρος Κουβέλης, Διαμαντής Οικονομόπουλος , Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βάιος Σακκάς, Θοδωρής Στούγιος, Φώτης Τσούτσιας, Γιάννης Φλώρος   (μπουζουξήδες).

Λάμπρος Βασιλείου, Μάνος Ζαχαριάδης, Αθηνά Λαμπίρη, Μαριάνθη Λιουδάκη –Σεμέλη I. Παπαβασιλείου, Λάουρα Πάππα, Χαρούλα Τσαλπαρά και το συγκρότημα Αμάλγαμα (τραγουδιστές).

Μαζί τους οι μουσικοί

Γιώργος Παπαδόπουλος: κιθάρα,  Joni Moas: κρουστά, Άγης Παπαπαναγιώτου: κοντραμπάσο

Τιμητική συμμετοχή:

O τραγουδιστής Μανώλης Τοπάλης

και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Λάκης Ορφανίδης

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που συνέδεσαν το όνομά τους με τη σύνθεση ή με την εκτέλεση σπουδαίων λαϊκών τραγουδιών κυρίως της δεκαετίας του ’50 είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής συγκέντρωσε αυθεντικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Γιάννη Σταματίου – Σπόρου και του Μανώλη Χιώτη, συνθέτοντας τις βιογραφίες τους, τις οποίες έχει πλουτίσει με ενδεικτικούς καταλόγους τραγουδιών που συνέθεσαν ή τραγούδια στα οποία έχουν συμμετάσχει ως εκτελεστές και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ (όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν) ρίχνει ταυτόχρονα αρκετό φως σε μια σκοτεινή, αλλά ίσως την πιο ενδιαφέρουσα, περίοδο της πορείας του λαϊκού μας τραγουδιού.