Ένα αλλόκοτο αφηγηματικό εικονοστάσιο με κείμενα πολλαπλών απολήξεων είναι το βιβλίο του Δημήτρη Καλοκύρη και η εικαστική έκθεση που το συνεδεύει με τίτλο Ωρολογιακοί Μηχανισμοί. Το βιβλίο και η έκθεση που το συνοδεύει θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 20:30 στον Ιανό (Σταδίου 24). θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας Μανόλης Κορρές, και ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Το ενδιαφέρον σ΄αυτό το βιβλίο των εκδόσεων Νεφέλη είναι ότι πρωταγωνιστούν  συσκευές που μετρούν το αόρατο, παρωχημένες εικόνες ιστορικών συμβάντων, αφηγήσεις σε τέταρτο πρόσωπο που ανασυντάσσεται κατά βούληση, κατονομάζοντας τον θεατή ως αναγνώστη εικονικών εξελίξεων. Το κεντρικό σημείο είναι η κίνηση και ο κραταιός ήχος, oι σιωπηλές ριπές των λεπτών αποχρώσεων που τους γυροφέρνουν. Από στιγμή σε στιγμή οι οπτικοί κραδασμοί θα εκραγούν, τάχα, σε πεδία λεκτικών αυτοσχεδιασμών.

Τα έργα συνδέονται με ένα άθροισμα ετεροθαλών, μικροκειμένων, γραμμένων από σαράντα συγγραφείς ειδικά για να συνοδέψουν τα λεκτικά αυτά μηχανήματα και σχηματίζουν ένα ρέον, αειθαλές συμπίλημα φαντασιακής εικονομαχίας. Τα μικροκείμενα που παρατίθενται φέρουν την υπογραφή των:

Δημήτρη Αλεξάκη, Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, Χάρη Βλαβιανού, Ιάκωβου Βούρτση, Βαγγέλη Γερμανού, Ηλία Γκρη, Στάθη Γουργουρή, Τάκη Γραμμένου, Σοφίας Διονυσοπούλου, Ζυράννας Ζατέλη, Ζωής Ζαχαριάδου, Γιάννη Ζέρβα, Σάρας Θηλυκού, Διονύση Καρατζά, Μάνου Koντολέοντα, Μανόλη Κορρέ, Παναγιώτη Κουσαθανά, Σύλβιας Κουτρούλη, Αχιλλέα Κυριακίδη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, Δημήτρη Λεοντζάκου, Θέμη Λιβεριάδη, Βαγγέλη Λιβιεράτου, Νίκου Λούπη, Αμάντας Μιχαλοπούλου, Χρήστου Μπουλώτη, Σοφίας Νικολαΐδου, Nένης Πανουργιά, Βασίλη Παπαγεωργίου, Δημοσθένη Παπαμάρκου, Μάριου Ποντίκα, Θοδωρή Ρακόπουλου, Ντίνου Σιώτη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Αγγελικής Στρατηγοπούλου, Θωμά Τσαλαπάτη, Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Χουλιαράκη, Γιώργου Χουλιάρα.