Nέες κατεδαφίσεις σπιτιών Eλλήνων ομογενών.

Αψηφώντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, που διέταξε το “πάγωμα” των κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης, οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν σε νέες κατεδαφίσει ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί οκτώ κτήρια, ενώ ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί με τους κατοίκους να προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν τις μπουλντόζες και να σώσουν τις περιουσίες τους.

Το σκηνικό θυμίζει “κατάσταση πολιορκίας”, με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να σχηματίζουν κλοιό γύρω από τις μπουλντόζες.

Συγκλονιστικές στιγμές έχει καταγράψει ο τηλεοπτικός φακός. Σε βίντεο που μετέδωσε το Himara.gr απαθανατίζονται οι ομογενείς διαδηλωτές να ανεμίζουν ελληνικές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις. «Οι πρωτοβουλίες που παίρνει το Υπουργείο Εξωτερικών είναι διαρκείς και συνεχείς», σημείωσε.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο

Posted by Himara.gr on Tuesday, October 31, 2017