«Ικανοποιημένοι δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες από την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (…).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν δικαιώνει το σημερινό ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα και την εταιρεία Privinvest, ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων, που είχαν καταφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, αξιώνοντας αποζημίωση άνω του 1 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για αθέτηση των όρων της μεταξύ τους συμφωνίας (…)».

Η είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μπορεί να τη διαβάσει ο καθένας. Υπάρχει όμως και ένα παραλειπόμενο που το βρίσκεις μόνο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Με τον άνθρωπο που κατέθεσε υποστηρίζοντας το ελληνικό δημόσιο έχει να κάνει το παραλειπόμενο. Δεν ήταν η Θάνου της Μαξίμου «παράγκας», δεν ήταν ο …συνταγματολόγος Κατρούγκαλος, ούτε ο μπούλης της αμυντικής φαρσοκωμωδίας!

Ένας εχθρός του λαού ήταν, ένας που η παράγκα, ο μπούλης και οι αρουραίοι τους πάλεψαν να εξοντώσουν πολιτικά- και όχι μόνο-με νύχια και με δόντια.

Ευάγγελο Βενιζέλο τον λένε, αλλά το παράδοξο δεν σταματάει εδώ. Δεν αποφάσισε μόνος του ο Βαγγέλης την υπεράσπιση του δημόσιου. Οι διώκτες του το ζήτησαν, τρόπον τινά προσπίπτοντας.

Μέχρι και το Αλέξη …γονάτισε! Βλέπεις ένα δις ήταν αυτό-συν οι τεράστιες παρενέργειες έτσι και χανόταν η υπόθεση.

Φυσικά ο Βενιζέλος, που δεν είναι μικροπρεπής και πολιτικά μισερός, σαν του λόγου τους, δέχτηκε. Και επιστρατεύοντας την αδιαμφισβήτητη νομική επιστημοσύνη του κατάφερε ο Ισκαντάρ Σάφα, αντί με …μαλλί, να βρεθεί κουρεμένος!

Διότι δεν είναι μόνο το ένα και πλέον δις που έγινε 180 εκ.ευρώ. Είναι και τα 600 εκ. που διεκδικεί το δημόσιο απ αυτόν, καθώς και το ότι υποχρεώνεται να διατηρήσει σε λειτουργία τα Ναυπηγία, άρα να μη χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες νοματαίοι.

«Διαψεύσεις δεν θα δεχθώ περί του αιτήματος Τσίπρα στο Βενιζέλο να καταθέσει» έγραψε ο Γ. Παπαχρήστος αποκαλύπτοντας το μυστικό.

Προσωπικά δεν το αποκλείω, Από Καρανίκα πρωθυπουργό και πολιτικά «ποντίκια» το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα πουν ευχαριστώ. Πολύ δε περισσότερο δεν θα ζητήσουν συγνώμη.