Η Γιουβέντους ξεπέρασε το εμπόδιο της Πόρτο και με δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρόκριση είχε «κλειδώσει» στην Πορτογαλία με το 2-0 των Ιταλών στο πρώτο παιχνίδι και το αποψινό είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα και η Γιουβέντους πέρασε ένα από τα πιο εύκολα βράδια της ιστορίας της και περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της στην προημιτελική φάση.

Η «Μεγάλη Κυρία» στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 40’ έπειτα από κεφαλιά του Σάντρο απέκρουσε την μπάλα ο Κασίγιας αλλά στην επαναφορά ο Ιγκουαΐν πήγε να πλασάρει και ο Περέιρα έδιωξε με το χέρι.

Ο διαιτητής Οβίντιου Χαντεγκάν από τη Ρουμανία έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και απέβαλε τον άσο της Πόρτο και ο Ντιμπάλα από τα έντεκα μέτρα δεν αστόχησε και έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία τον Κασίγιας.

Στην επανάληψη και στο 49’ η Πόρτο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο τετ-α-τετ του Σοάρες με τον Μπουφόν, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση, ενώ ειδικά το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε διαδικαστικό και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και με το συνολικό 3-0 η Γιουβέντους βρέθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.