Τα απόνερα της απόφασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής τείνουν να γίνουν τσουνάμι ύβρεων και κατηγοριών,  δηλητηριάζουν το πολιτικό επίπεδο και δικαιώνουν τον απλό κόσμο που  έχει απογοητευτεί από τους ηγέτες του.

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha για την υπόθεση Νοvartis και την παραπομπή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, με ύβρεις, αποκαλώντας«διεφθαρμένο». 

«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω».

Το Μαξίμου απάντησε πως ο κ. Γεωργιάδης ξεπέρασε τον χειρότερο ευατό του και του πρότεινε να πάρει ηρεμιστικά της ….Νovartis.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δεν μπορεί, θα έχει και η Novartis» σχολιάζουν σκωπτικά.

Η κατάσταση φαίνεται πως ξεφεύγει με αλλεπάλληλες βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν και άγνωστο τι θα ακούσουμε ακόμα αφού αρχίζει η διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα την αποτελέσουν.

Από τον κυβερνητικό συνασπισμό προτείνονται οι Θ. Δρίτσας (πρόεδρος) και ο Δ. Παρασκευόπουλος (εισηγητής), Χ. Μαντάς, Σ. Αναγνωστοπούλου, Π. Κοζομπόλη, Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Λάππας, Β. Τσίρκας, Κ. Δουζίνας και Χ. Καραγιαννίδης.

Ακούγονται τα ονόματα των  Μάκη Βορίδη, Δημήτρη Σταμάτη, Γ. Γεωργαντά, Ν. Μηταράκη,  Ν. Παναγιωτόπουλο από την ΝΔ, του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, του Θεοδώρου Παπαθεοδώρου από τη ΔΗ.ΣΥ. ,του Γιάννη Λαγού από την Χρυσή Αυγή, του Νίκου Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ και του Μάριου Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων.