Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης μετατρέπεται σε «Δρόμο Ιστορικών Καφέ».

Συγκεκριμένα ο EHICA έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για ένταξη των Ιστορικών Καφέ σε μια Πολιτιστική Διαδρομή που θα προάγει τη σημασία και τη σπουδαιότητα των Καφέ παγκοσμίως ως θεματοφύλακες διάδοσης της παράδοσης και παραγωγής πολιτισμού.

Η 1η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική ημερομηνία για να ανακοινωθεί επίσημα η μετατροπή του EHICA σε «Δρόμο Ιστορικών Καφέ». Πρόκειται για μια διαδρομή δύσκολη, απαιτητική, αλλά παράλληλα γοητευτική, η οποία οδήγησε όλη την ομάδα του Συνδέσμου, τα Καφέ – Μέλη και τους συνοδοιπόρους του EHICA σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πλέον, ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» εκτείνεται παγκοσμίως, και δημιουργεί μια εναλλακτική αλυσίδα επισκέψιμων σημείων στον πλανήτη όπου προάγεται και προβάλλεται η σημασία των Καφέ και του καφέ.

Για τον λόγο αυτό ο σύνδεσμος  ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους φορείς, το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία και θα είναι δίπλα  και στο μέλλον!
Ο Τόμας Τζέφερσον έλεγε πως «Ο καφές είναι το ρόφημα του πολιτισμένου κόσμου».

Ο Σύνδεσμος προσθέτει πως ο καφές και τα Καφέ, είναι η ζωντανή κληρονομιά όλου του κόσμου και παράγουν διαχρονικά πολιτισμό. Η τεράστια ιστορία που έχουν τα Καφέ, η αρχιτεκτονική τους, οι σπουδαίες προσωπικότητες που περνούν από αυτά, αποτελούν αστείρευτη πηγή έρευνας, γνώσης και έμπνευσης.

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα: Παρουσιάζεται το νέο λογότυπο που απεικονίζει αυτό ακριβώς που σηματοδοτούν τα Καφέ: Την διεθνή πολυπολιτισμικότητα. Το λογότυπο, που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνις Λυδία Μαυρομάτη, είναι λιτό και ταυτόχρονα περιεκτικό: Ένας κόκκος καφέ, ολόκληρος ο κόσμος!


Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λογότυπο του EHICA, το οποίο αποτύπωνε ένα φλιτζάνι καφέ και το ρολόι της πόλης των Χανίων, αφετηρία της ιδέας δημιουργίας του Συνδέσμου και σύμβολο διαχρονικότητας των Καφέ, είχε φιλοτεχνήσει ο γραφίστας Λευτέρης Ματσαμάκης.

Έτσι λοιπόν ο EHICA μετατρέπεται σε Πολιτιστική Διαδρομή με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» προς πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και αλλάζει λογότυπο, website, social media και στοιχεία επικοινωνίας.

Τα ιστορικά καφέ βρίσκονται:

website: https://historiccafesroute.com
email: historiccafesroute@gmail.com
facebook: www.facebook.com/HistoricCafesRoute
instagram: @historiccafesroute