Ενώ «η καρδιά μου γιατρέ στην Κίνα βρίσκεται»,  τα …καλά νέα  μου ήρθαν από τη Λατινική Αμερική.  Όχι δεν τα έφερε η τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίχνερ που, ως άλλη Εβίτα, ήρθε στην Αθήνα να διδάξει λάτιν «ντούρου, ντούρου… στην  πλατεία  Κουμουνδούρου» – προσεχώς «του Μαδούρου».

Στα ΝΕΑ τα διάβασα,  με την υπογραφή του Μιχάλη Μητσού.   Ο θάνατος, λέει, ενός ακόμη διαδηλωτή, νεαρού στην ηλικία, προκάλεσε, νέες κινητοποιήσεις στις οποίες, ενάντια του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν  βόμβες ονόματι «κοκτέιλ ποπότοφ»-ήγουν πλαστικές σακούλες με κόπρανα.

Συνάμα από την κυβέρνηση (;;;)  έγινε γνωστό πως  η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 30%, η μητρική κατά 65% και τα κρούσματα ελονοσίας κατά76%.

 Στη Βενεζουέλα συντελείται  ο τοιούτος «οργασμός …προόδου»! Στο «παράδειγμά δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» κατά τον  Καρανίκα πρωθυπουργό-που πήγε στην Κίνα να αναβαπτιστεί  στις στάχτες του αγαπημένου του Μεγάλου τιμονιέρη  (Μάο).

Αν και τον καλπασμό προς Βενεζουέλα τον έχω από καιρό ψυχανεμιστεί  (βλέπε «Μπανανόφλουδα Βενεζουέλας»), δεν μπορώ να προβλέψω πότε το (αν)Ελληνιστάν  θα εναρμονιστεί πλήρως με τον εκεί συντελούμενο «οργασμό»!

Να μην ανησυχούν πάντως οι λάτιν σύντροφοι. Και, προπαντός, να μη αφήνουν αναξιοποίητα τα «ποπότοφ» που πετάει στα σοσιαλιστικά στρατά τους η φιλελέ αντίδραση.

Ας πάρουν επιτέλους κάτι και από το καθ ημάς συντροφικό οριεντάλ!  Όσον αφορά τη αξιοποίηση των «ποπότοφ»-εκ του «ποπού» εικάζω-έχουν να μάθουν οι λάτιν από τους οριεντάλ.

Ως γνωστόν  εδώ, όσα «ποπότοφ»  πέταξε  η αντίδραση -καραμανλικοί και ψεκασμένοι της ΝΔ, Τζοχατζοπουλικοί  του ΠΑΣΟΚ, παραΔΗΜΑΡιοι και άλλες συνιστώσες-οι σύντροφοι τα μάζεψαν.

Και μαζί με τα δικά τους τα πρόσφεραν στο λαό  να τα γεύεται ως υπουργούς, βουλευτές, γραμματείς, διοικητές… Σαν διακυβέρνηση εν γένει τελικά, την οποία, εξ αυτού, τη λες και «κοκτέιλ ποπότοφ»!