Μετά τα κυβερνητικά φληναφήματα αναφορικά για την τακτική στον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα που ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, η κυβέρνηση, αφενός  αγνοεί για πολλοστή φορά τους ειδικούς, αφετέρου ρίχνει τις ευθύνες τώρα και στους μέχρι πρότινος.. ήρωες τις πρώτης γραμμής.

Η κυβέρνηση είναι οριστικά επικίνδυνη. Οι ειδικοί… του Μαξίμου παρακάμπτουν σε σταθερή βάση τις εισηγήσεις ή τις ενστάσεις των επιστημόνων και λαμβάνουν αποφάσεις κατά το δοκούν με μόνο κριτήριο το επικοινωνιακό προφίλ του πρωθυπουργού.

Είμαστε δύο μήνες και κάτι σε καραντίνα, τόσες εβδομάδες κλειδωμένοι για να έρθουν να μας πουν ότι η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο. Μετά την ομολογία της Βάνα Παπαευαγγέλου ότι ακόμα δεν έχουν τα αποτελέσματα των εορτών για το επιδημιολογικό φορτίο, η κυβέρνηση του Μωυσή Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία ακόμα και ήδη κόκκινες περιοχές.

Με την κατάσταση να είναι ήδη εκρηκτική με το μεταλλαγμένο στέλεχος εκεί έξω να κάνει σουλάτσο και να είναι ακόμα πιο μεταδοτικό, με τον εμβολιασμό να γίνεται με ρυθμό χελώνας, τις υποδομές και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία να είναι πάλι σχεδιασμένα στο πόδι, με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί για ακόμα πιο σκληρά μέτρα για να ελεγχθεί το 3ο κύμα που σαρώνει ήδη την Ευρώπη, με τους ειδικούς να επιμένουν ότι τα δεδομένα είναι ήδη πολύ άσχημα, οι ένοικοι του Μαξίμου κάνουν το γούστο τους  και λαμβάνουν αποφάσεις με μικροπολιτικά κριτήρια.

Κάνουν  άνοιγμα, όχι μόνο στα σχολεία αλλά  σχεδιάζουν να ανοίξει το Λιανεμπόριο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες (αν ποτέ το επιτρέψουν…). Και για να μην γίνουμε κακοί ώς προς τον κλάδο , να  ανοίξει η αγορά αλλά γιατί δεν είπαν να ανοίξει η εστίαση π.χ που έχει πληγεί περισσότερο;

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο στο να περιορίσει -με δική της αποκλειστική ευθύνη- την πανδημία, ρίχνει τώρα και τις ευθύνες που το 80% των ασθενών με κορονοϊό  πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, την έχουν οι γιατροί. Την ίδια στιγμή η Κυβερνητική γονυκλισία για τα Θεοφάνια πέρασε … στα ασχολίαστα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Είναι καταπληκτικό το πως περάσαμε από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια στην επίρριψη της αποκλειστικής ευθύνης για χιλιάδες θανάτους, στους γιατρούς. Πλέον είναι θέμα χρόνου να μας προσκαλέσει η Μαρέβα να βγούμε στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια όχι για να χειροκροτάμε αλλά να μουτζώσουμε τους γιατρούς. Την ίδια ώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής, έχει χαθεί. Εδώ γίνεται χαμός , μέτρα μπαίνουν, μέτρα βγαίνουν, λοιμωξιολόγοι σκοτώνονται, εισαγγελέας παρενέβη, και αυτός … άφαντος!

Μακάρι να διαψευστούμε σε  15 ημέρες, αλλά με αυτή την τακτική η κυβέρνηση θα τινάξει  το ΕΣΥ και τις ζωές μας στον αέρα.

Υ.Γ Στην αναμπουμπούλα της κρίσης της πανδημίας κερδίζουν πάντα οι Ιεράρχες και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα