Tης Μαρίας Μυστακίδου

Μια δροσερή μπαλάντα με λαμπερές νότες καλοκαιριού, ένα τραγούδι που μυρίζει καρπούζι και θάλασσα, είναι η ολοκαίνουργια «Αστυπάλαια», του Λεωνίδα Μαριδάκη.

Το τραγούδι, είναι το δεύτερο, μετά τον «Δαίμονα του Τυπογραφείου» που κυκλοφορεί σε βίντεο κλιπ από το ολοκαίνουργιο cd «Βάρκα στο Σπίτι», μια δουλειά που αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο και υπογράφουν σπουδαία ονόματα, όπως ο Μάνος Ελευθερίου.

«Η «Αστυπάλαια» δεν θα μπορούσε να μην κυκλοφορήσει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! Είναι γεμάτη από τα αρώματα τα χρώματα, αλλά και τις διαφορετικές διαθέσεις του καλοκαιριού. Και νομίζω πως όλοι θα βρούμε στο τραγούδι κομμάτια του εαυτού μας», λέει στο enet press o Λεωνίδας Μαριδάκης, λίγο μετά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου video clip.

«Όμως και ολόκληρο το άλμπουμ που το περιμένουμε μέσα στο φθινόπωρο, είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Γενικότερα οι δουλειές μου έχουν πάντα το στοιχείο της περιπλάνησης. Με το «βάρκα στο σπίτι» στάθηκα πολύ τυχερός. Η συνεργασία μου με τον Μάνο Ελευθερίου ήταν τεράστια τιμή και ευθύνη. Θεωρώ τη «Βάρκα στο σπίτι» σπουδαίο δώρο. Με «έριξε» στα ανοιχτά και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό.»

INFO

Το «ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» είναι ένας δίσκος με 11 τραγούδια.  Είναι κεφάτος, ρυθμικός και ατμοσφαιρικός με επιρροές από ποικίλες folk μουσικές φόρμες (country, salsa, swing κ.α.) αλλά πάντα με βαθιά ρίζα στο ελληνικό τραγούδι.

Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Λεωνίδας Μαριδάκης με τη βοήθεια εξαιρετικών μουσικών. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης υπογράφει τη μουσική και ερμηνεύει τα τραγούδια , ενώ υπάρχουν και τρία ντουέτα  με τον Σπύρο Γραμμένο, τον Αργύρη Λούλαντζη και την Dunja  Botic.

Εκτός από τον Μάνο Ελευθερίου τα τραγούδια του δίσκου υπογράφουν επίσης οι : Φωτεινή Λαμπρίδη, Νικόλ Κατσάνη, Μάρκος Μαριδάκης, Πάνος Αντωνάτος, Ειρήνη Σουργιαδάκη και ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Η «Βάρκα στο σπίτι» έρχεται τρία χρόνια μετά την επιτυχία  της διασκευής «Χαράματα η ώρα τρείς», μια συνεργασία του Λεωνίδα Μαριδάκη με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Καλή ακρόαση!