Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ήταν ο 39χρονος Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο άνδρας ο οποίος το Σάββατο το πρωί έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτικών στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, όταν επιχείρησε να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας συναδέλφου τους λέγοντας ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του 39χρονου ήταν 0,39 γραμμάριο ανά λίτρο ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη κοκαΐνης και κάνναβης.

Νωρίτερα την Κυριακή σε δηλώσεις του ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ότι οι ενέργειες του γιου του δεν οφείλονταν στη ριζοσπαστικοποίησή του μέσα στις φυλακές, όπως υποστηρίζουν οι γαλλικές αρχές, αλλά στα μπλεξίματά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σε κάθε περίπτωση τα κίνητρα του 39χρονου παραμένουν αντικείμενο έρευνας, καθώς οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόνο τη μαρτυρία των στρατιωτικών στο Ορλί που είπαν ότι ο Μπελγκασέμ είπε κατά τη διάρκεια των τριών λεπτών της έντασης ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ, θα υπάρξουν θύματα».

«Ο γιος μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Μπελγκασέμ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, προσθέτοντας ότι είναι σοκαρισμένος με τις ενέργειες του γιου του.